23-06-2009

Onze jongens worden groot! Cyber en Catalano tonen zich in Lons-Le-Saunier.

Lons-Le-Saunier, de kers op de taart is er niet gekomen tijdens de Grote Prijs, maar Withney sprong echt heel erg goed. Ze raakte maar 1 balk aan, een rechte met een bidet onder, en die lag meteen tegen de grond.
De manier waarop ze sprong, smaakt naar meer. Volgende week mag ze opnieuw mee naar Frankrijk, dan staat CSI*** Canteleu op de agenda.
We zijn bijzonder tevreden na de concours in Lons-Le-Saunier. Er waren 5 proeven voor de ranking. Withney nam daar 2 proeven voor haar rekening. In deze beide proeven haalde Withney toch nog rankingspunten met een top 15 plaats en mocht ze met haar 4e plaats ook nog even langs de kassa passeren.
Maar ook onze 7-jarige hengsten kregen rankingsproeven voorgeschoteld. In zo'n rankingsproef wordt er minimaal 20.000 euro verdeeld, en dan wordt er door de deelnemers niet mee gelachen.
Catalano kreeg zo een jachtparcours 1.50m voorgeschoteld, en hij deed dit prima. Hij viel net buiten de top 15.
Hetzelfde scenario voor Cyber van Vrijhern. Hij kreeg wel twee proeven van de ranking te springen.
Zowel op zaterdag, als op zondag was het een barema A 1.50m. Cyber sprong super, en kreeg telkens één pechfout.
Hij deed het zo gemakkelijk, en is zo intelligent. We waren echt fier op "onze jongens". En we mogen stellen, dat ze zeker niet misstonden tussen de "grote jongens".
Volgend weekend mogen ze thuis blijven. Waarschijnlijk gaan naast Withney ook nog Biba (v. Toulon), Alvaceno (v. Alvarez) en Vakilly (v. Heartbreaker) mee naar Canteleu.

We zijn zondagavond na de jumping in Lons-Le-Saunier nog verder gereden naar het "Domain Delaserre" in Foulayronnes in Frankrijk. We zijn daar onze jaarling-merrietjes gaan ontwormen. We waren toch in de buurt, dachten we. Nochtans hebben we zondagavond nog meer dan 700 km moeten rijden. Alles was er prima in Frankrijk. Patrik kan het er goed gewoon worden, want hij mag morgen al terug vertrekken. De concours in Canteleu begint op donderdag.
http://www.jumpinglons.com