10-05-2010

Even met de voeten op de grond; aswolk houdt ons niet tegen; op naar Linz!

Op dinsdag vertrekken de paarden naar het Oostenrijkse Linz. Ook de ruiters kiezen deze keer niet voor het vliegtuig, want de aswolk dreigt.
Dat een vulkaan in IJsland zo'n impact kan hebben, het is toch speciaal en nooit verwacht.
Patrik wil zo bijzonder graag een goed resultaat neerzetten met Withney, en dan vooral in de Nations Cup. Te hoge verwachtingen koesteren, dat is nooit goed.
Even rustig met de 2 voeten op de grond blijven, en die landenprijs rijden alsof er niets op het spel staat.
Maar toch, natuurlijk.
Het voorbije weekend stond er voor ons persoonlijk niet veel op het spel. Rustig dicht bij huis, dat mag ook wel eens. Waar het wel terug over grote bedragen ging, dat was in de Global Champions Tour. Dit weekend werd de eerste manche gereden, via de link kunnen alle resultaten gevonden worden. Weeral knap van Jos Lansink met Valentina met hun 3e plaats in de GP, wat een combinatie!

We mogen van het voorbije weekend zelf wel de goede prestatie van ons neefje Jeroen De Winter vermelden in de wedstrijden van de Gouden Laars (Moerbeke). De eerste manche won hij met Bolero de 1.20m proef, tijdens deze tweede manche was hij ook bijzonder tevreden met zijn 2e plaats. Weeral een dubbel foutloze omloop voor zijn paard Ziggy Ziggy, ook dat ziet er goed uit.
Er is ons ook goed nieuws gebracht vanuit Wisbecq. Daar won Wikske vh Wittehof (v. Regilio, vm. Premium de Laubry), de cycluswedstrijd van de 7-jarige paarden! Proficiat aan fokker Hugo De Witte! Ze hadden pech op 1 hindernis in Lummen, en misten zo de finale van het Belgisch Kampioenschap.

En dan moet het ons nu ook van het hart. We zijn steeds al onze eigenaars van de paarden bijzonder dankbaar. Zo ook Erik en Martine Boyen -Nagels, door ons o.a. de paarden Etoile M, Butterfly en Biba ter beschikking te stellen.
Met Butterfly wordt de combinatie sport - fokkerij met succes gedaan. Maar dat tikkeltje geluk, dat we hen zo graag hadden gegund, dat geluk lijkt momenteel te ontbreken. Vorige zaterdag is de chique jaarling-hengst van Butterfly in combinatie met Ideal de la Loge moeten inslapen, na een trap van een ander paard.
Butterfly komt in de zomer weer in actie, maar laat ons hopen dat van de veulentjes die nu in "productie" zijn, in combinatie met Etoile, er heel toffe mogen tussen zitten, met geluk van lang leven en succes in de sport.
Ondertussen liep Etoile vorige week weer schitterend in 's Gravenwezel, weeral foutloos en zo zien we het graag.
http://www.globalchampionstour.com/events/2010/valencia/results