28-05-2011

De liefde voor Uletta... België derde ex eaquo in landenprijs CSIO Reims Children.

Het moet komen van de jeugd.. Dat zullen ze gedacht hebben in Lissabon, waar de zonen Philippaerts weer gestunt hebben met hun 2 nulrondes in de landenprijs van Lissabon.

Dat mogen ze ook gedacht hebben in Reims, waar de jeugdruiters aan het werk zijn. We keken vooral uit naar de landenprijs Children op zaterdag. Onze neef Jeroen De Winter kwam dus aan start met de even jeugdige Uletta Dwerse Hagen. In de eerste omloop noteerden ze 4 strafpunten, 1 balkje op de eerste hindernis notabene. Door nulritten van Celine Bradt en Maxine De Pelsmaeker, hadden ze nog kans op een goede klassering, bij aanvang van de 2e ronde. Hun kansen verkleinden als Alexandre Heyndrickx jammer genoeg ten val kwam, en zo werd uitgesloten. Van dat moment was dat het schrapresultaat en zou elke fout in het eindtotaal voorkomen. Toen Jeroen binnenkwam moest hij foutloos eindigen, of ze zouden nog achter de Duitsers en Ieren eindigen in het klassement. Als ze foutloos waren, zouden ze de Spaanse equipe en de Franse equipe laten voorgaan, en ex auquo met de Duitse equipe eindigen. Het lukte deze keer wel om met Uletta de omloop helemaal foutloos te doen. En de liefde voor Uletta? Die wordt alleen maar groter! Een merrie die je zelf hebt gefokt, van jongsbeen af zelf hebt opgeleid en nu aan het werk kan zien met onze jeugd, fijn is dat! Niet vergeten natuurlijk dat als 5-jarige deze Uletta ook nog bij Caroline De Laet heeft gestaan. Daar had ze ook al 9 nulritten op 10 omlopen in de cyclus.

De jeugd in Reims en Lissabon. In Rome was het anders. De mooie 2e plaats van het Belgische team hebben we te danken aan de ruiters met een berg ervaring, en staat van verdienste. Jos Lansink en Philippe Lejeune lieten alle balken netjes in de lepels. Proficiat aan het ganse team! In de tussentand van de Super League hebben ze na 2x tweede te zijn reeds 14 punten bijeengesprokkeld, en ze staan daarmee op de voorlopige 2e plaats. Ierland, dat nu 3e wordt, voert de tussenstand aan met 15 punten. Nederland staat na de overwinning in Rome, op de voorlopige 3e plaats. De ranking is bijlangrijk omdat op het einde van het seizoen de 2 laatste landen moeten degraderen.. Die ervaring willen de Belgen niet meteen meer meemaken. De volgende manche van de Super League wordt volgende week in Sankt-Gallen gereden. Bij de 4e manche in Falsterbo wordt ook Patrik verwacht met Va-Vite en Cadjanine.. We zijn al heel blij dat er een comfortabele uitgangspositie is, maar we zullen er toch alles aan doen, om dat nog mee te behouden daar..

Zo ver zijn we niet. Eerst nog Bonheiden en Reims. In Bonheiden kreeg Va-Vite vandaag 1 fout in de kleine Grote Prijs. Winst was voor de Braziliaanse ruiter Bernardo Alves, voor Nederlander Marc Martens. Op de derde plaats eerste Belg Yves Vanderhasselt met Cassander van 't Bremhof. Morgen springen Patrik en Va-Vite de Grote Prijs van Bonheiden. Jeroen en Uletta springen de Grote Prijs Children CSIO Reims.
http://www.jump-results.com/OPEN/reims11.htm