14-09-2012

Patrik mist zijn start in drafkoers Ghlin, maar niet in CSI*** Villeneuve Sur lot!!!!

De eigenaars van de draver die Patrik kreeg toegewezen, hadden het gezegd. Het is nogal een speciale in de start.. En gelijk hebben ze gekregen. De start op de drafkoers in Ghlin had hij gemist. Daar was de winst in een spannende koers voor Olivier Philippaerts, die in de spurt Stephan Conter klopte. De andere twee koersen werden overtuigend gewonnen door paarden, in eigendom van de vader van Lieven Devos. Jockeys van dienst die naar de overwinning snelden waren Hendrik Denutte en Jody Bosteels.

Het was wel een bijzonder leuke ervaring, de jaarlijkse ontmoeting in Ghlin, met dank aan Lannoo Martens en Cavalor.
De kans is groot dat de jumpingruiters wel vaker de weg gaan vinden naar de Hippodroom van Ghlin. Er bestaan plannen om er een internationale jumping te organiseren. Laat ons hopen dat deze plannen ook realiteit kunnen worden.

Ondertussen is Patrik aan het werk op een bijzonder mooie concours in het Franse Villeneuve Sur Lot.
Daar miste hij zijn start niet, ook al is hij wel op snelheid geklopt.
De merries Uletta en Comptesse deden het alvast mooi foutloos in de openingsrubrieken. Uletta werd 7e in de 1.35m proef.
Met Comptesse reed Patrik echt wel snel, maar snel in Frankrijk is dikwijls niet snel genoeg. Patrik moest zich tevreden stellen met de 8e plaats in de 1.40m rubriek. Vooral met de manier waarop Comptesse het allemaal doet en verwerkt, is hij méér dan tevreden.
Last but not least kwam onze Withney nog in actie in Villeneuve. Vorige week wist ze op vrijdag de eerste rankingsproef te winnen in Castres. Vandaag was ze daar weeral dicht bij! Ze plaatste zich eveneens voor een barrage, met een twintigtal combinaties. Weer deed ze het super snel en foutloos! Slechts 1 combinatie deed het nog sneller, maar we zijn super tevreden met de mooie 2e plaats van Withney. Rik Hemeryck en Pappilon Z presteerden eveneens sterk, en legden beslag op plaats nummer 4.

Alle resultaten via de link. Waar we ook heel blij voor zijn, dat is met de winst vandaag van Nico Vanderplaetsen en Wrangler van de Withoeve in de 1.25m proef van de Vor in jumping Zandhoven (de Kraal). Het zat er aan te komen met een reeks van ereplaatsen op de vorige deelnames, maar uiteindelijk dan ook die verdiende overwinning!
http://www.jump-results.com/OPEN/villeneuve12.htm